Teoria geamurilor sparte
Teoria geamurilor sparte a apărut pentru prima dată în secolul al XX-lea și se bazează pe conceptul de a observa răul de la început, spre a nu-i da curs. Astfel, inițial această teorie a avut un succes în ceea ce privește domeniul criminalisticii, însă a adus și diferite aspecte negative în rândul societății.
Principiu de Viata
Cu toate acestea, ea se poate transforma într-un principiu de viață în ceea ce privește starea noastră de bine, atât psihologică, cât și fiziologică. Aceasta ne poate conduce la construirea unei capacități puternice de auto-observație, conștientizare, încredere în sine și învățarea de a ne proteja pe noi înșine de ceea ce ne-ar putea impacta într-un mod negativ.
De asemenea, această teorie poate fi foarte valoroasă, dacă ne dorim să o înțelegem și să îi acordăm un sens în viața noastră și în ceea ce privește relațiile noastre, atât cele personale, cât și cele profesionale.
Gandirea Critica
Utilizată în limitele sănătoase, ea ne poate îndrepta spre o creștere a gradului de înțelegere a lumii care ne înconjoară, dezvoltă gândirea critică, aceea de a ne auto-educa să ne adresăm întrebările ajutătoare cu privire la ce se întâmplă cu noi în interacțiune cu lumea înconjurătoare și viața.
Așadar, dacă vrei să afli mai multe despre această teorie care poate fi un sprijin pentru tine în formularea unor valori de viață sănătoase în ceea ce privește încrederea în sine și în ceilalți, dar și în creșterea autonomiei și sincerității față de Sine, te invit să aceesezi link-ul de mai jos:
Citește și despre:
4 motive pentru care ai o stimă de sine joasă și cum să remediezi asta
O imagine bună despre sine are multe beneficii și, cu siguranță, este râvnită de noi toți, dar din nefericire, auzim...
Compasiunea: pentru o relație sănătoasă cu tine și cei din jurul tău
În primul rând, compasiunea nu are nicio legătură cu mila. Mila față de ceilalți ne plasează într-o poziție de...