fbpx

Despre mine

Cine este Anca Maftei

Anca Maftei

Psiholog & Terapeut - Psihoterapeut sistemic


Bun găsit,

Sunt Anca Maftei, creatoarea metodei terapeutice Integrative Self Proces, psihoterapeut sistemic, pihoterapeut integrativist, hipnoterapeut și facilitator de constelații familiale și sistemice.

Mai presus de toate denumirile profesionale însă, sunt un om care a trecut prin probleme, situaţii solicitante şi am fost apoi interesată cum pot să depăşesc condiţia de om care suferă şi este frământat de întreabarea “de ce?”.

Propria mea căutare, vindecare, înțelegere profundă bazată pe 15 ani de cercetare teoretică, dar mai ales practică – în cabinet, dar mai ales experienţa amplă de viaţă mă ajută să rezonez cu pacienţii mei, şi chiar dacă nu am experimentat exact același eveniment, înţeleg mecanismul și simt trăirea celui din fața mea, cât și sursa ce a atras acea situaţie şi mai ales cum putem lucra împreună pentru a ajunge la rezultatul pe care ni-l dorim. Împreună, ca o echipă.

Astfel, intenția mea principală este să fiu alături de pacienții mei să fie mai ancorați în propria realitate, să se debaraseze de un trecut copleșitor, să extragă propriile lecții de viață, din care să evolueze către o mai bună cunoaștere, înțelegere și acceptare de sine.

Doar prin vindecarea propriilor răni și traume, oamenii reuşesc să redescopere iubirea de sine și față de ceilalți, să își gestioneze mai bine emoțiile copleșitoare, să își înțeleagă somatizările fizice și să permită sa iasă la suprafață esența: Sinele.

Noi suntem mult mai mult decât poate percepe mintea- avem toate resursele în interior, e necesar doar să avem pe cineva care să ne sprijine în a le accesa.

Doar prin acceptarea conștientă a părților din ființa noastră şi realizarea limitărilor pe care acestea le au asupra vieţii se poate ajunge la armonie, evoluţie şi în final, la cultivarea empatiei și compasiunii față de sine și de cei din jur.

Văd beneficiile psihoterapiei individuale, dar şi cât de utile sunt terapiile de grup (atât fizic, cât și online), unde putem să avem momente de conştientizare fiind martorii poveştilor celorlalţi, astfel că facilitarea constelațiilor sistemice și familiale a devenit cea mai apropiată de inima mea.

Când oamenii sunt pregătiţi să îşi deschidă inima către vindecare si iubire, lucruri uimitoare se petrec.

În acelaşi timp, pasiunea mea pentru natura umană, pentru relațiile transgeneraționale în care ne formăm și dezvoltăm, pentru descoperirea de sine și vindecarea prin conștientizare și alegere asumată a propriului drum în viață, mă ajută să îi ghidez pe drumul către Sine pe toţi cei care iau această decizie a evoluţiei, a vindecarii, a transformării.

Sunt energizată şi pasionată de emisiunea mea Apel Medical de la Canal 33, în cadrul căreia am intentia de a oferi din cunostințele și experiența mea si a invitaților mei cât mai multor persoane.

Iar când nu lucrez, îmi bucur sufletul cu lecturile pe care mi le aleg, cu natura, practica yoga si pilates, canto și călătorii.

Cred în forța iubirii și în conexiunea dintre toate ființele vii, în bunăvoință și în puterea binelui, dar mai ales în faptul că toţi merităm să ne găsim liniştea şi vindecarea, iar din acest punct să dezvăluim oamenilor adevărul nostru interior.


Recenzii


Până în prezent am parcurs mai multe stagii de pregătire în aceste domenii cu cei mai importanți specialiști internaționali, așa că poți fi sigur că metodele pe care le folosesc sunt cele mai bune și cele mai recente:

Formare in Internal Family Systems, R. Schwartz, Harvard University;

Masterat în Psihoterapie Psihodinamica - Universita degli Studi di Padova, Italia;

Formare în Psihoterapie Integrativa cu Kenneth Evans, fondatorul Psihoterapiei integrative;

Formare in metoda constelatiilor familiale si sistemice cu Jutta Ten Herkel, colaboratoarea lui Bert Hellinger;

Formare in constelatii familiale pentru cuplu, Londra, UK - The CSC;

Master în „Tehnici și metode de psihoterapie cognitiv-comportamentală și hipnoză ericksoniana”- Psihoterapeut certificat de Colegiul Psihologilor Romania;

„Manipularea în societatea de azi”- Universitatea din Ilmenau, Germania;

Psihoterapie Gestalt și Integrativă - Normandia, Franța;

Terapie Gestalt - „Realitatea aici și acum” cu dr. Andre Moreau;

Evolutionary Dynamics, Ken Wilber, fondatorul Institutului de Studii Integrale menit să ofere teoria și practica Teoriei Integrale, formulată tot de el;

si multe altele precum cursuri Recall Healing, cursuri cu Gabor Mate.


Despre metoda mea de lucru - Integrative Self Process

După 15 ani de experiență alaturi de clienții mei în cabinet sau la grupurile de constelații familiale și sistemice, după studiul a 5 orientări terapeutice deosebit de eficiente, sunt fericită să aduc o cale nouă și unică in lume pentru vindecarea emoțională profundă și evoluția interioară.

Am remarcat că, pe măsură ce lucrez mai mult la nivel de Sine, înglobând aspectele raționale într-o perspectivă a iubirii, am reușit să am rezultate fabuloase în terapie și workshopuri, atât live, cât și online.

Am rămas eu însămi surprinsă de rapiditatea cu care persoanele cu care am lucrat au reușit nu doar să se vindece din punct de vedere emoțional, cât mai ales să devina complet independente de mine ca terapeut și să crească din punct de vedere personal și spiritual într-un ritm accelerat.

Metoda “Integrative Self Process” reprezintă o viață plină de curiozitate, interes, studiu, cercetare aprofundată,

practică și rafinarea îmbinării unor filozofii și metodologii cu intenția de a promova cunoașterea și sănătatea emoțională și mentală.

Fiind profund interesată atât de sfera științifică, cât și de practica spirituală, metoda mea de lucru – Integrative Self Process (ISP) – îmbină elemente din psihoterapia integrativă, hipnoterapie, constelațiile familiale și sistemice, psihoterapia Internal family systems (Harvard University), metoda Sedona și multe alte abordări terapeutice.

Pornind de la un master în psihodinamică la Universita degli studi di Padova – am continuat să studiez și să pun în practică vreme de aproape 20 de ani tot ceea ce am întâlnit pe parcursul meu profesional, având atunci intenția de a deveni eu însămi un om echilibrat și fericit, pentru ca apoi să îi pot ajuta pe ceilalți să facă același lucru.

Integrative Self Process (ISP) își are rădăcinile în elementele esențiale ale modalităților terapeutice importante, dar este și acordată la ultimele studii din domeniul psihoterapiei (Harvard University).

Se pliază și este o modalitate adaptată extrem de eficientă pentru marea majoritate a problematicilor cu care se prezintă cineva în vederea unei intervenții psihoterapeutice.

ISP este o abordare terapeutică ce vizează

Aspecte ce țin de persoană precum:

Motivația;

Atașamentul;

Personalitatea;

Sfera sistemică a experienței umane:

Relațiile Familiale

Sferă Arhetipală

Tărâmul Surselor

Cred cu tărie că a venit timpul pentru abordare psihoterapeutică integrativă, holistică, dar mai ales eficientă și validată științific.

Prin abordarea mea terapeutică, se relevă și evidențiază tendința naturală către integrare și vindecare, prezentă a priori în om, dat fiind că studiile științifice au arătat că la nivelul psihicului uman există doar iubire.

Ce avem noi de făcut este doar să scoatem la suprafață această iubire inconștientă, să ducem la lumină aspectele umbrite care aparent ne blochează, pentru a avea viața pe care ne-o dorim și să fim împliniți din toate punctele de vedere.

 

Cu drag,
Anca