Workshop-uri și Constelații

Puterea subconștientului. Constelații sistemice cu psihoterapeutul Anca Maftei

24/10/2018

27-28 octombrie 2018, salon Occidentului 12, București

Program: 27 octombrie, orele: 10.00-17.00 – 28 octombrie, orele: 10.00 – 17.00, Coffee-break inclus

Constelațiile familiale reprezintă metoda elaborată de către psihoterapeutul german Bert Hellinger, după zeci de ani integrare a practicii sale de psihanaliză, Gestalt terapie, NLP, analiză tranzacţională, spiritualitate, terapii sistemice de familie.

Constelaţiile familiale sunt un dar făcut de Bert Hellinger, în urma sintetizării muncii psihoterapeuților cu formări și experiență semnificative și concluziilor dezvăluite în propria practică psihoterapeutică.

„Constelaţiile Familiale sunt un mod de a descoperi forţele şi legăturile fundamentale care au fost purtate şi transmise de-a lungul generaţiilor.” (Bertold Ulsamer)

În cadrul constelațiilor sistemice ce abordează puterea subconștientului, traversăm vălul iluziilor și conștientizăm aspecte profunde din inconștientul colectiv, descifrând enigme şi depășind anumite blocaje pe care le tot întâlnim în diferite aspecte ale vieţii. Vindecarea rănilor profunde începe prin conștientizarea lor, acceptarea lor ca fiind parte din noi și permisiunea de a simți suferința pentru ca mai apoi să fim capabili să o eliberăm, să nu ne lăsăm gestionați de ea.

Experiența trăită de-a lungul lucrului cu sine în cadrul constelațiilor este o sondare a acestor adâncimi date de istoria familiei de care aparținem, având drept consecință o mai bună înțelegere a moștenirii pe care o purtăm în noi, a blocajelor cu care ne confruntăm, a modului în care facem alegeri, a suferințelor netrăite sau ascunse de către predecesorii noștri. Nu este un exercițiu de imaginație, ci o tehnică de a accesa, prin intermediul unui grup, o informație din subconștientul nostru.

În cadrul constelațiilor înțelegem că nu doar aparținem unei familii, ci purtăm în interiorul nostru istoria lor de viață. Astfel, ne permitem să ne găsim locul în cadrul acestui sistem din care facem parte și să luăm decizii ghidate de cine suntem noi ca indivizi. Dincolo de istorie, suntem unici și responsabili pentru propria viață, pe care o vom putea gestiona mai bine, odată ce cunoaștem fundamentele pe care ne-am clădit.

În cadrul constelațiilor creștem și ne maturizăm, ne recuperăm puterea asupra propriului destin, clarificăm cine suntem, dar și cine nu suntem, găsim nu doar răspunsurile utile, ci și întrebările corecte despre sine și viața personală.

Nu suntem victime ale destinului, ci ne putem recupera identitatea, individualitatea și libertatea deplină prin acest lucru cu noi înșine. Rațiunea și logica nu ne sunt utile întotdeauna și nu ne pot oferi răspunsuri care nu se găsesc în realitatea noastră imediată, recognoscibilă. Dincolo de ele se află experiențele pe care le putem accesa, simți, înțelege, în cadrul metodei constelațiilor.

Vă aștept la un workshop care vă poate schimba viața, modul în care vă raportați la relații, ajutându-vă să vă vindecați rănile profunde.

Notă: Este recomandată participarea la ambele zile ale workshop-ului pentru a păstra intactă formula grupului în cadrul căruia lucrăm. Indiferent dacă faceți parte din asistență, ca simpli participanți, fără a lucra constelația personală, prezența și implicarea voastră sunt importante. Veți lucra în constelațiile altor participanți, ocazie cu care, veți fi implicați în lucrul cu sine. Nimic nu este întâmplător, iar constelațiile în care veți fi incluși vă vor oferi răspunsuri și inshight-uri referitoare la propria viață. Indiferent de rolul jucat, el vă este atribuit întrucât aduce cu sine răspunsul la o nevoie personală, conștientizată sau inconștientă.

Pe parcursul celor 2 zile de workshop, beneficiați de terapie și dezvoltare personală asistate.

Înscrierile se pot face la adresa de email: anca.maftei@gmail.com sau la numărul de telefon 0728.440.855.

Este necesară achitarea în avans a 50% din taxa de participare pentru rezervarea unui loc. Diferența se achită la sosire, sâmbătă, 27 octombrie. Avansul nu se restituie dacă se renunță la participare, dar se poate transfera unui workshop următor.

VREAU SA MA INSCRIU:


In asistentaLucru cu constelatia proprie

Taxa de participare: 350 lei

Cont: MAFTEI ANCA – CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

IBAN: RO72INGB0000999907723337

Va aştept cu multă dragoste!

Anca Maftei

Mai multe informații despre metoda constelațiilor:

„Cu toţii avem o moştenire psihică şi un bagaj psihologic. Trecutul interacționează cu prezentul, iar prezentul influenţează viitorul. Suntem o verigă din lanţul generaţiilor, legaţi fizic prin gene şi pe plan psihic, prin inconştientul familial.” (Joe-Ann Benoit, 2009)

Chiar și pornind de la aceste premise, destinul nostru nu este predeterminat, nu suntem condamnați să retrăim traumele strămoșilor noștri, ci beneficiem deopotrivă de liberul arbitru care ne permite să gestionăm diferit moștenirea noastră psihică.

Una dintre explicațiile științifice ale modului în care funcționează și au rezultate notabile constelațiile familiale este descoperirea revoluționară a psihologului italian Giacomo Rizzolatti, în cercetările sale privind funcționarea creierului uman, care se referă la existența neuronilor-oglindă. El a reușit să aducă în plan fizic anumite concepte de bază în psihologie, precum empatia, simpatia, transferul, contratransferul și reprezentările interne.

În același mod, noțiunea de câmpuri morfogenetice, elaborată de Rupert Sheldrake, ne poate ajuta să înţelegem fenomenul constelației. Această teorie presupune existența unei cunoaşteri colective, accesibile oricărui individ, care se poate dezvolta și explora într-un grup dat. Acesta susținea că fiecare formă existenta generează un câmp specific care persistă în timp.

Experimentele lui, pornind de la comportamentul șoarecilor, au demonstrat că dacă un grup de șoareci descoperă după un interval de timp ieșirea dintr-un labirint, generația lor următoare, va descoperi aceeași ieșire într-un termen mai scurt, iar generația ce urmează chiar și mai repede. Există așadar ipoteza că informația respectivă rămâne stocată în ADN.

Cheia pentru a ne recâştiga libertatea de acţiune şi de a ieşi din modelele nefaste este conştientizarea repetiţiilor care apar în viaţa noastră, decodarea şi dezactivarea acestora. Viaţa noastră dobândeşte sens atunci când abordăm acest nivel profund, psihogenealogic. Dobândim conştienţa tiparelor distructive care au marcat viata generaţiilor dinaintea noastră şi pe a noastră, dar şi a legăturilor care există între toţi membrii familiei, un sentiment de apartenenţă.

În lucrul terapiei sistemice, Bert Hellinger a descoperit că sistemul familial, la fel ca orice alt sistem, are ordinea sa naturală şi că atunci când acea ordine este afectată, efectele sunt simţite de generaţiile ulterioare, pe masură ce sistemul încearcă să se ajusteze pe sine. Există anumite legi naturale care acţionează pentru a menţine această ordine şi permit fluxul liber al iubirii între membrii familiei.

Amănunte in plus puteţi afla pe: www.hellinger.com

You Might Also Like