Psihoterapia de cuplu si de familie

Psihoterapie

Probleme pe care le tratez prin psihoterapie

probleme în căsnicie (conflicte în cuplu, probleme legate de divorț și separare), tulburări alimentare (anorexie nervoasă, bulimie), abuzul de alcool și droguri, depresie sau tulburări bipolare, probleme cronice de sănătate (astm, cancer etc.), pierderea unei persoane apropiate, traume legate de un eveniment, stres profesional, probleme în cuplu, conflicte între părinți și copii, probleme școlare, comunicarea cu alte persoane, probleme legate de carieră și modul în care acestea afectează cuplul, violența domestică, fumat, controlul greutății, managementul stresului, anxietate, fobii, atacuri de panică, depresie, stimă de sine scăzută, tulburări de somn, controlul durerii, disfuncții sexuale

10 beneficii ale psihoterapiei

  1. Găsești soluții pentru dificultățile pe care le ai acum și înveți cum să le depășești singur în viitor.

  2. Îți rezolvi problemele din cuplu și din familie.

  3. Primești părerea obiectivă a unui profesionist despre problemele tale.

  4. Înveți tehnici de eliberare a stresului pe care le poți aplica singur și după ce ai terminat terapia.

  5. Afli mai multe despre tine.

  6. Înveți cum să-ți folosești la maximum resursele.

  7. Înveți cum să comunici eficient.

  8. Înveți cum să-i înțelegi mai bine pe cei din jur.

  9. Ai un partener de discuție care te înțelege și nu te judecă.

  10. Înveți cum să ai mai multă încredere în tine.

Psihoterapie de cuplu și de familie. Depășim problemele împreună.

În psihoterapia de cuplu și de familie folosesc metoda cognitiv-comportamentală și metoda integrativă pentru a ajuta clienții să-și rezolve eficient problemele. Spre deosebire de terapia individuală unde atenția este îndreptată către nevoile individului, în terapiile de grup mă concentrez pe comunicarea dintre membrii familiei sau ai cuplului.

Numai metode care vi se potrivesc.

Pentru ca tu și partenerul sau familia ta să vă rezolvați problemele cât mai repede și mai eficient, aplic numai metode testate care vi se potrivesc. Acestea ne permit să construim împreună un plan structurat de tratament și să setăm obiectivele terapiei.

Metoda cognitiv-comportamentală. Cea mai rapidă cale către o comunicare eficientă.

Cu ajutorul acestei metode, tu și partenerul tău sau familia ta învățați cum să combateți atitudinile și comportamentul negativ. Astfel găsim împreună mai ușor soluții pentru problemele voastre, iar voi veți comunica mai eficient. Această metodă presupune o terapie de scurtă durată și obținerea unor rezultate rapide. Mai mult, efectele pozitive ale tratamentului se mențin și după terminarea acestuia pentru că veți învăța cum să aplicați siguri tehnicile de terapie.

Metoda integrativă. Tehnicile potrivite pentru tratamentul vostru.

Pentru că nevoile cuplului sau ale familiei din care faci parte sunt diferite, aplic în terapia voastră numai tehnicile care vi se potrivesc. Metoda integrativă presupune combinarea celor mai bune tehnici în funcție de situația în care vă aflați și de problemele pe care vreți să le rezolvați. Spre deosebire de metoda cognitiv-comportamentală, această metodă presupune o explorare emoțională mai profundă a dificultăților cuplului sau familiei tale și găsirea celor mai bune soluții de a le rezolva.

Contactează-mă acum pentru a programa prima noastră întâlnire. Putem discuta fie față în față, fie pe internet sau la telefon.